Your brand is what people say about you when you’re not in the room

MY NAME IS BEKKER, ESTHER BEKKER!

Je bent een ambitieuze en gedreven ondernemer en uitstekend in je werk, maar waar blijven die klanten en opdrachtgevers? Je werkt nog een tandje harder in de hoop dat het wel bijtrekt. Toch blijft die lange rij klanten uit. Waarom lukt het je niet om een consistente nieuwe aanvoer van klanten te krijgen?

Omdat jouw concullega net zo gedreven, uitstekend in zijn werk en ambitieus is. In veel beroepsgroepen is de concurrentie moordend. Hoe maak je het verschil dat de klant voor jou kiest? Jij maakt het verschil! Dat is waar Personal Branding om draait. Jezelf als merk in de markt zetten. En dat is voor veel ondernemers en éénpitters ook meteen een enorme drempel. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Alleen met die mindset red je het niet.

Potentiële klanten kiezen om met jou verder te gaan op grond van hoe jij overkomt en wat jij uitstraalt. Jouw Personal Branding dus!

Personal Branding is niet compleet zonder beeld. Dat beeld ondersteunt en versterkt jouw uitstraling en verhaal.

Het draait om:

→ Authenticiteit (Kom origineel en echt over)

→ Betrouwbaarheid (Wek vertrouwen op)

→ Consistentie (Laat jezelf regelmatig op social media zien en probeer zoveel mogelijk dezelfde boodschap uit te stralen)

Personal branding kent geen punt. Zolang jij groeit, groeit jouw Personal Branding met je mee.


HOE BEREID JE JE VOOR OP EEN PERSONAL BRANDING FOTOSHOOT?

Voorbereiding is het halve werk. Dat doen we samen aan de hand van een vragenlijst. Of beter gezegd jij krijgt van mij ‘huiswerk’ 😉 Want hoe meer ik over jou te weten kom, waar jij van ‘aangaat’, wat jouw ambities zijn en waar ik je ’s nachts voor wakker kan maken, hoe beter ik met jou kan meedenken over jouw Personal Branding.

Vervolgens word ik geplaagd door slapeloze nachten als ik jouw huiswerk heb nagekeken. Mijn brein maakt overuren om te bedenken welke kleuren, stijl, kleding en props ik bij jouw branding vind passen. Om die tijdens een brainstromsessie met je te bespreken en de puntjes op de i te zetten.

Uiteraard heb je dan van mij al tips & adviezen ontvangen over kapper/barbier/make-up/sieraden e.d., zodat je goed voorbereid naar de fotoshoot komt.

En dan: geef je over en geniet van de fotoshoot!

“Esther onderscheidt zich met haar stijl van andere fotografen!”

-Koert Verriet-


WAT DOE JE NU MET AL DIE FOTO’S?

Dan heb je dus binnen 2 dagen een hele stapel gave Personal Branding foto’s en wat nu? Waarschijnlijk heb je meteen je profielfoto veranderd op LinkedIn, Whatsapp en Instagram. Maar er kan natuurlijk nog zoveel meer met jouw foto’s.

Zorg dat jouw personal branding tot in de puntjes wordt doorgevoerd.

8 tips hoe jij je Personal Branding foto’s kunt inzetten:

  1. Gebruik je foto’s ook voor je e-mail en andere social media’s. Zeker de foto voor je e-mail wordt nog te vaak vergeten.
  2. Zo kun je ook onderaan je mail een foto van jezelf toevoegen. Dat maakt jouw mail gelijk een stuk persoonlijker en de klant weet meteen met wie hij te maken heeft.
  3. Schrijf jij regelmatig een blog? Bingo! Plaats er meteen een foto van jezelf bij. Herkenning is een belangrijk onderdeel van jouw brand.
  4. Heb je een e-book geschreven? Ook daar mag een foto van jou uiteraard niet ontbreken.
  5. Terug van weggeweest: de visitekaartjes.
  6. Podcasts zijn hip. De ultieme gelegenheid dus om jouw foto te gebruiken.
  7. PR, krant, Webinars? Stuur jouw eigen branding foto(‘s) bijvoorbeeld mee naar de redactie. Voor mijn interview over ‘De Tepelkloof’ en publicatie in de krant, leverde ik mijn eigen foto aan. Zo paste het verhaal en de foto bij mijn personal brand.
  8. En last but not least: je website. Begin bij de ‘over mij’ pagina en voer daarna steeds meer foto’s toe. Zeker als je nu nog gebruik maakt van stockfoto’s, zorgen jouw foto’s voor dat persoonlijke en authentieke tintje waardoor klanten eerder voor jou kiezen.

“Geen trucjes of acteerwerk, daar hou ik van!”

-Remko van der Ploeg-


THE BEST INVEST YOU CAN MAKE IS IN YOURSELF!

Hoe gaaf zou het zijn als je jouw verhaal op je website, berichten op LinkedIn of andere social media terug ziet in de foto’s. Zeg maar dat op maat gemaakte pak, die alleen jou past en de ander wegblaast. Dat dus.

Kan jouw Personal Branding wel wat peper gebruiken en voel jij een klik? Neem contact met mij op om te onderzoeken of ik jouw Personal Branding op smaak kan brengen! Een voorproefje? Ga direct naar de Personal Branding Fotoshoot!

Je bent slecht één klik verwijderd om een onuitwisbare indruk achter te laten →  bel, mail of app!

TERUG NAAR ALLE BLOGS