Waarom Personal Branding niets voor jou is!

Als je ergens een broertje dood aan hebt dan is het wel op de voorgrond treden. Jouw motto is: Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Geen polonaise aan jouw lijf, laat staan zoiets als Personal Branding. Dat is iets voor de grote merken en bedrijven, maar zeker niet voor jou als ondernemer!

Je vindt dat je uitstekend werk levert. Dat is de reden waarom klanten voor jou kiezen. Toch? Maar is dat ook echt zo? Ook de mensen die nog nooit van jou gehoord hebben? Wat maakt jou dan zo anders dat zij voor jou gaan kiezen en niet voor jouw concurrent? Heb je daar wel eens over nagedacht?

Maar stel hè, gewoon hypothetisch, dat die stroom van klanten uitblijft. Dat het toch iets minder makkelijk is om aan nieuwe opdrachten te komen. Of dat die Yippie A Yeah! klanten, jouw lievelingsklanten, jou niet weten te vinden. Wordt het dan toch misschien tijd om jezelf als merk in de markt te zetten?

Als ondernemer ontkom je er gewoon niet aan om na te denken over je Personal Branding. Hoe wil jij overkomen op jouw Jubelklanten. Hoe zorg jij ervoor dat mensen als eerste aan jou denken als ze op zoek zijn naar… vul maar in. Het gaat er niet om dat jij beter bent dan jouw concurrent. Nee, het gaat erom dat jij je onderscheidt van je concurrent. Wat maakt jou anders en uniek.

Dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door het inzetten van social media. Denk aan LinkedIn, Instagram of TikTok. Belangrijk is om te weten wie je klant is en waar je klanten zitten.

Foto’s ondersteunen en versterken het beeld dat jij wilt uitstralen. Het is misschien een dooddoener, maar mensen doen echt zaken met mensen. Niet voor niets is de ‘over mij’ pagina op de website één van de meest bezochte pagina’s. Wees je daar bewust van en doe daar je voordeel mee.

Allemaal heel leuk en aardig hoor ik je denken, maar wat schiet je ermee op? Het mooie is, dat je het dus niet alleen hoeft te doen. Dat doen we samen! Ik ga op zoek naar jouw Personal Branding. Waar ga jij van ‘aan’. Waar mag ik je ’s nachts wakker voor maken? Wat zijn jouw fun facts die jou jou maken? Van welke kleuren word je blij? Ik wil jou leren kennen en een zo goed mogelijk beeld van jou krijgen. Aan de hand van een vragenlijst, het doorspitten van jouw website en social media maak ik een persoonlijk concept dat bij jou past. Kleur, kleding en props maken daar deel vanuit.

Ik doe dus veel meer dan alleen die foto’s maken. Als het concept past als een op maat gemaakt pak, dan kiezen we daar de locatie bij. Dat kan een binnen of buiten locatie zijn. Als je kiest voor het jaartraject dan heb je zelfs de keuze uit drie verschillende locaties en een beeldbank waar je jaren mee voort kunt. Hou je van hippiestijl, hotel chique of meer van industrieel? Je hebt de keuze uit meerdere fantastische locaties. Ook ga ik regelmatig op zoek naar nieuwe locaties, zodat er voldoende afwisseling is.

Een concept alleen is leuk, maar niet voldoende. Daar hoort natuurlijk ook een brainstormsessie bij. En dan is het zover: de fotoshoot!

Review:

Nieuwsgierig gemaakt door Esthers creatieve manier van schrijven op LinkedIn, ging ik verder rondkijken op haar profiel en ik wist meteen: “Ik wil dat deze vrouw mij op de foto zet!” Ze heeft een heel eigen stijl en een mooie en creatieve manier van mensen vastleggen.

Dat proces begon al voordat ik voor haar camera stond, door eerst samen te ontdekken wat (en wie) ik wil laten zien. Daarin bleef Esther doorvragen tot het voor haar duidelijk was, wat bij mij ook een hoop inzichten gaf over de helderheid van mijn boodschap.
Tijdens de dag van de shoot wist ze me meteen op mijn gemak te stellen en daagde mij uit om mezelf op een andere manier te laten zien.

Erika Wortman

Natuurlijk kan een fotoshoot niet zonder afsluiting met een drankje en het uitzoeken van de foto’s. En dan is het wachten op de foto’s, die je binnen twee werkdagen van mij ontvangt. Klaar voor gebruik!

Denk je nu nog steeds dat Personal Branding niets voor jou is? Ik kan het me bijna niet voorstellen 😉


Your brand is what people say about you when you’re not in the room.

Wil jij ook Jippie A Yeah! klanten? Ga direct naar de Personal Branding Fotoshoot!

Je bent slecht één klik verwijderd om een onuitwisbare indruk achter te laten →  bel, mail of app!

TERUG NAAR ALLE BLOGS