Moi weggeefkind juli 2022

Contentcreator

 

De vrouw achter Dé Mannenfotograaf

Dat ben ik dus, Esther Bekker, portretfotograaf woonachtig in Alkmaar, moeder van een (uitwonende) studerende dochter en een studerende zoon en de persoonlijke butler van drie katers. Ik ben Dé Mannenfotograaf én Personal Branding Fotograaf voor ambitieuze ondernemers (m/v/x). Ik zorg ervoor dat mensen jou onthouden. Met een goed doordacht concept en foto's die blijven hangen, denken mensen nog maar aan één ding: JOU! Zo trek je de leukste klanten aan die bij jou en jouw onderneming passen. Met mijn persoonlijke, creatieve en enthousiaste aanpak voel jij je snel op je gemak.

Durf jij jezelf bloot te geven?

In 2017 werd bij mijn zoon, toen 14 jaar, een zeldzame vorm van botkanker geconstateerd. Op zo’n moment staat de wereld compleet op zijn kop. Je wordt geleefd en je staat op standje overleven. Ik zocht een manier om met mijn angst, verdriet en onmacht om te gaan. En zo ontstond het idee om een mannenkalender te maken waarvan de opbrengst naar een goed doel zou gaan.

Na mijn oproep op social media “Durf jij jezelf bloot te geven?” ontplofte mijn mailbox. Uit heel Nederland reageerden mannen die belangeloos wilden meewerken aan het project. In twee maanden tijd poseerden twaalf mannen voor mijn camera. Mannen, waarvan ik de meesten niet kende, zonder enige cameraervaring, maar die wel het lef hadden om zichzelf bloot te geven. Het resultaat was verbluffend en met trots kon ik een mooi bedrag aan Kika doneren.

Nog iedere dag ben ik het artsenteam en zijn beschermengel dankbaar dat hij er zo goed is uitgekomen.

Hoe gek het misschien ook klinkt, deze periode zette echter ook iets in beweging. Het besef dat ik alles uit het leven wil halen en te kiezen voor datgene waar ik 100% blij van word, namelijk het fotograferen van mensen en mannen in het bijzonder.

Personal Branding

Mijn droom kwam uit toen ik in 2021 mijn thuisstudio kon inruilen voor mijn ‘grote mensen’ studio in Alkmaar. Toch wilde ik meer dan alleen fotograferen. Ik ga 'aan' van het bedenken van een concept voor jouw Personal Branding.  Daarom ligt mijn focus nu op een totaal pakket van Personal Branding en fotoshoots op locatie.

Samen met jou bedenk ik een concept dat past bij wie je bent en hoe je wilt overkomen. Mijn stijl van fotograferen kenmerkt zich door een rauw randje met een vleugje Zweeds en moderne Rembrandtstijl. Om jou in al je kracht te fotograferen, geeft iedere keer weer dat kickass gevoel!

Jubelklanten

Het liefst werk ik met mannen én vrouwen die durven te kiezen voor een eigen stijl, waar eigentijdse en persoonlijke foto’s perfect bij passen. Ik deel graag mijn creativiteit en expertise met jou voor een geweldig resultaat. Of dat nu is voor je zakelijke profielfoto voor LinkedIn of Personal Branding.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

7 fun facts...

  • Ik struin graag brocante markten af op zoek naar dat ene vintage of andere té gekke item.
  • In 2005 sprong ik in het diepe van het ondernemerschap.
  • Guilty pleasures: chocolade, Latte macchiato en Italiaans ijs.
  • Ik ben dol op dieren, in het bijzonder mijn drie doerakkken van katers.
  • Schrijven is naast fotograferen mijn grote passie. Naast publicatie van twee gedichten en ‘Beeldverhalen uit de studio’, ligt er nog een manuscript op de planken dat ik ooit nog hoop uit te geven.
  • Een avondje naar de bios is voor mij pure ontspanning. Star Wars, The Avengers en Doctor Strange staan absoluut in mijn top 10!
  • Nutteloos tijdvermaak: ongegeneerd gluren naar miljoenenvilla's, verbouwde boerderijen of pareltjes van stadspanden op Funda.

Unlike Portrait Award

“Kunst is geen wedstrijd. Maar het streelt wel je ego als je werk in de prijzen valt”

Unlike Portrait Award 2020 3e plaats Esther Bekker
92976401_2687988214818255_8165548731748319232_o
Logo DuPho