Oma bleef thuis!

LAAT OMA THUIS

Tweeëneenhalf jaar geleden bezocht ik mijn eerste netwerkborrel. Alleen al het idee om daar naar toe te gaan bezorgde me klotsende oksels. Ik pluisde heel internet af naar tips en tricks om goed beslagen ten ijs te komen.

Na twee hysterische kledingwissels (tip 5 trek iets aan waar je je comfortabel in voelt) en een stressmoment waar zijn mijn schoenen, die heel logisch op de kattenbak stonden 🙄, arriveerde ik 5 minuten na de aanvangstijd op de netwerkborrel (tip 12 als je voor het eerst ergens komt, kom dan op tijd, zodat je niet al een volle zaal betreedt en iedereen geanimeerd aan het praten is). Dat ging dus helemaal perfect! OMA (tip 1 oordelen, meningen en adviezen) liet ik thuis.

Met een echte glimlach (tip 8 wees jezelf) en mijn visitekaartjes paraat (tip 10 visitekaartjes zijn een collectorsitem) meldde ik mij bij de incheckdame. Met wie ik was meegekomen? Sander. De dame keek mij vreemd aan. Met twee consumptiemuntjes op zak keek ik belangstellend om mij heen (tip 7 stel je nieuwsgierig op) en liep naar de bar (tip 2 bij de bar kom je altijd wel iemand tegen) en bestelde een latte macchiato (tip 9 bestel iets dat opvalt). Dat doet het zeker op een netwerkBORREL! 🙈

Gelukkig was er een naamgenoot zonder h, waarmee ik meteen een geanimeerd gesprek had (tip 11 toon belangstelling door vragen te stellen). Totdat ik hem in mijn ooghoek zag! Man met RODE baard op rechts. Mijn doel van de avond! (tip 3 stel jezelf een overzichtelijk doel, bijvoorbeeld ik wil minimaal drie mensen spreken). Ik bedankte mijn gesprekspartner voor het leuke gesprek, deelde kaartjes uit (tip 4 vergeet niet je visitekaartje te geven) om vervolgens zo elegant mogelijk van de barkruk af te glijden.

Op weg naar meneer Baard, gooide Sander roet in het eten om een praatje te maken. Niet ‘mijn’ Sander, maar ik begreep nu wel de verbaasde blik van de dame. Opnieuw probeerde ik meneer Baard in het vizier te krijgen, maar daar stond de voorzitter voor mijn neus. Wist je dat je via QR code kunt linken (tip 15 maak connectie via LinkedIn)? Ik niet. Een hilarisch stuntel momentje volgde.

Daar was hij dan, mijn openingszin: “Wat heb jij een gave baard!” (tip 3 deel een oprecht complimentje uit). Gevolgd door een lachsalvo van drie heren (tip 9 humor doet het altijd goed) en de opmerking: “Zo dat is nog eens een binnenkomer!” Nadat ik voor de eerste keer ook nog eens hardop zei dat ik Dé Mannenfotograaf ben, was het ijs in no time gebroken.

Als een Duracell konijntje ging ik naar huis, niet omdat ik nachtmerries zou krijgen van die ene niet gezegde openingszin, maar van de adrenaline. Niet alleen oma, maar ook mijn klotsende oksels laat ik voortaan thuis 😉

Ben jij een netwerkmaagd en zie je als een berg op tegen je eerste netwerkborrel? Bel of mail en ontvang GRATIS de 15 tips & tricks “Laat Oma Thuis of hoe overleef ik mijn eerste netwerkborrel”.

 

TERUG NAAR ALLE BLOGS