Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

Eén van de leukste dingen van mijn werk vind ik het achteraf bewerken van de foto’s. Als ik de foto’s maak zie ik in mijn hoofd vaak al wat ik ermee kan doen. Het licht en de schaduwen spelen nog verstoppertje en dat probeer ik door het één net wat meer te benadrukken of juist te verminderen de aandacht te geven die het verdient.

Daarnaast zie ik op mijn grote scherm pluisjes en stofjes die met het blote oog niet altijd te zien zijn. Die poets ik keurig netjes weg. Net zoals oneffenheden in het gezicht. Een pukkeltje dat er normaal nooit zit? Hup weg ermee! Vervelende rode plekjes of adertjes? De meeste klanten willen toch graag dat die minder zichtbaar zijn. Met mijn magische toverstaf is dat geen enkel probleem.

Niet onbelangrijk is ook de uitsnede van de foto. De foto zelf maak ik met meer ruimte erom heen, zodat ik de vrijheid heb om deze achteraf te croppen zoals ik dat mooi vind. Eerlijk gezegd hou ik wel van een krappe kadering. Soms kies ik er wel eens voor om een stuk van het haar gewoon maar weg te snijden. Daardoor krijg je een spannend beeld en gaat alle aandacht naar de ogen. Dat is een kwestie van uitproberen en kijken welk effect dat oplevert.

Je moet natuurlijk wel durven en bij de ene klant doe ik dat absoluut niet, omdat ik weet dat hij dat too much zal vinden. Terwijl er ook klanten zijn die juist extra blij worden van net een beetje anders dan anders.

Ik zie in ieder geval wat jij niet ziet. En dat is maar goed ook. Dat maakt het verrassingseffect en het wachten op de foto’s het alleen maar waard!

 

Ben jij die ambitieuze, ondernemende en stijlvolle man die ook wil ervaren wat ik zie in jou? Bekijk mijn portfolio, kies je fotoshoot en laat je door mij verrassen!

En wie weet ben jij één van de 365 mannen die ik dit jaar op de foto wil zetten.

TERUG NAAR ALLE BLOGS