10 redenen om niet voor mij te kiezen als fotograaf

Vroegâh wachtte ik vol spanning met dé foto van mijn felbegeerde kapsel bij de kapper totdat ik aan de beurt was. Dagen van te voren speurde ik tijdschriften af naar het ideale kapsel. Negen van de tien keer een foto van een model of actrice die minstens acht uur in de kappersstoel had gezeten voor het meest geweldige resultaat ever. Dat wilde ik ook! Nog slechts een paar uur verwijderd van de coupe aller tijden, waarvoor iedereen zich zou omdraaien en denken WOW! Gedesillusioneerd liep ik twee uur later de kapsalon weer uit met een kapsel dat in de verste verte niet leek op het kapsel van mijn dromen of van de foto.

Die teleurstelling bespaar ik jou graag bij je zoektocht naar de ideale fotograaf.

 

1. Snelle Jelle

Ben jij van de grote stappen snel thuis, dan ben ik niet de fotograaf die jij zoekt.

Snel sneller snelst levert negen van de tien keren niet het gewenste resultaat op. Net zoals de meeste mensen is de kans groot dat jij geen of nauwelijks ervaring hebt voor de camera. Er is gewoon simpelweg tijd nodig om te wennen aan de camera, het licht en de aanwijzingen. Tijd die ik graag voor jou neem voor het WOW-effect.

2. Wat kost dat?

Als jouw eerste vraag is: “Wat kost dat?”, dan zijn we geen match.

Wil je echt investeren in kwaliteit, aandacht en het beste resultaat voor je foto’s dan ben je bij mij wel aan het juiste adres.

3. Wat je van ver haalt…

Gemak dient de mens. En tijd is geld. Dus zoek je de eerste de beste fotograaf die slechts op tien minuten afstand van jou gevestigd is. Kies mij alsjeblieft niet!

Kies mij niet voor het gemak. Kies mij alleen als je laaiend enthousiast bent over mijn stijl dat je er uren rijden voor over hebt om door mij gefotografeerd te worden! Want dan ontstaat er een chemie die ervoor zorgt dat wij voor elkaar bestemd zijn.

Woon je nu toevallig wel op die tien minuten afstand en ben je fan van mijn stijl, dan ben je uiteraard van harte welkom!

4. Doe maar

Ik maakte een testfoto en liet deze aan de klant zien. “Perfect, zei hij, doe maar.” Voordat ik er erg in had stond meneer al weer bijna buiten. Meneer was verbaasd dat de fotoshoot nog moest beginnen. Bijzonder vleiend wanneer iemand bij de eerste foto al meteen tevreden is.

Alleen dat is niet mijn manier van werken. Ik ga voor de fotoshoot met alles d’r op en d’r aan. Voldoende tijd voor een kop koffie, kennismaken, uitleg geven, kleding uitzoeken en uiteraard de foto’s maken. Echt die eerste foto verbleekt bij de foto’s die later volgen.

5. Water bij de wijn

“Mag ik een fles wijn meenemen om tijdens de fotoshoot te drinken? Dan kan ik me beter ontspannen.”

Sorry not sorry. Daar begin ik dus niet aan. Alleen al vanwege het feit dat het voor mij een professionele setting is en ik niet weet hoe jij als klant reageert met een slokje op. Safety first.

Ik begrijp als geen ander hoe spannend een fotoshoot kan zijn. Behalve dat ik de skills heb om jou op je gemak te stellen, zijn er ook andere oplossingen zoals bijvoorbeeld het draaien van muziek op de achtergrond.

6. Fotosnob

“Ik wil alleen van mijn linkerkant gefotografeerd worden, dat is mijn beste kant. Oh ja ik heb rimpels onder mijn ogen kun je die wegshoppen?”

Natuurlijk wil ik jou zo mooi mogelijk op de foto zetten en met mijn magische toverstokje kan ik tijdens de nabewerking jou zelfs nog een beetje extra mooier maken. Alleen als je wilt dat ik tien jaar wegpoets dan moet ik je helaas teleurstellen.

7. Full Monty

“Doe je ook naakt? Ik wil namelijk full monty op de foto.”

Ik ben vereerd dat je met die vraag bij mij komt, alleen krijg ik bij het maken van naaktfoto’s nu niet echt warme gevoelens. Zelfs niet als mannenfotograaf.

Wil je echter stijlvol en bedekt naakt, dan gaan we eerst in gesprek of jouw wensen passen bij wat ik wil bieden. Komen die overeen dan ben je van harte welkom.

 8. Yin en Yang

Ik ben absoluut Yin! Ben jij een Yang dan hebben we zo goed als zeker geen match.

Mijn stijl kenmerkt zich door een donkere achtergrond. Versterkt door donkere tonen en een modern vleugje Rembrandtstijl. Als jij veel liever lichtkleurig door het leven gaat dan zijn er meer dan genoeg concullega’s die dat honderd keer beter kunnen dan ik.

Sta je echter open om een keer totaal iets anders te doen, dan is Yin misschien wel iets voor jou.

9. Pottenkijkers

Ik beken: ik heb een hekel aan pottenkijkers. Tenminste van het slag pottenkijkers dat in de weg loopt, van een afstand instructies geeft en nog net niet mijn plaats inneemt. Daar krijg ik spontaan uitslag van en ik kan je verzekeren dat komt de fotoshoot niet ten goede. Want degene die gefotografeerd wordt, wordt bloednerveus van al die goedbedoelde aanwijzingen die door elkaar lopen.

Dus kom er of lekker bijzitten met een kop koffie en kijk wat er gebeurt. Bij verveling is je telefoon de beste vriend, of verdiep je in het aanwezige leesvoer. Dan hou ik alle focus op de klant zoals het hoort.

10. Jij komt naar mij

“Kun je naar mij toe komen?”

Nope! Ik heb een prachtige studio in Alkmaar waar je van harte welkom bent. Een studio waar ik alles voor handen heb. Daar kan ik mij helemaal uitleven met licht en poses voor het beste resultaat. En ook nog eens goed bereikbaar en gratis parkeren voor de deur.

TERUG NAAR ALLE BLOGS